25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині розслідують можливі фальсифікації виборів на дільниці, де була явка 98%

На Житомирщині розслідують можливі фальсифікації виборів на дільниці, де була явка 98%

  • 29 жовтня, 2020 10:16
У Ємільчинському районі Житомирської області під час підрахунку голосів виборців, які голосували на одній із сільських виборчих дільниць, виявлено ймовірні ознаки фальсифікації голосування.

Житомирська обласна прокуратура взяла на контроль хід розслідування кримінального провадження за фактом порушення виборчого законодавства.
 

"На цій дільниці, де зафіксовано рекордну явку виборців – 98 %, виявлено порушення виборчої документації, а саме, відсутність підписів членів комісії та виборців на відривних талонах, розбіжності відомостей, зазначених на конвертах та протоколах виборчої комісії", – повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.


Крім цього, при відкритті сейфпакетів виявлено, що протоколи є лише в одному екземплярі, а протоколи з виборів депутатів Ємільчинської селищної ради взагалі відсутні.

"Наразі вирішується питання щодо вилучення зазначених протоколів та іншої документації з метою проведення експертних досліджень", – додають у відомстві.

Нагадаємо, шість партій звернулися до правоохоронних органів і міжнародних спостерігачів щодо фальсифікацій на виборчій дільниці №180271 у Ємільчинському районі.
Поділитись

Новини по темі: