26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • «Нищівна поразка антикорупційної реформи»: в Україні закрили реєстр електронних декларацій

«Нищівна поразка антикорупційної реформи»: в Україні закрили реєстр електронних декларацій

  • 29 жовтня, 2020 9:26
Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій про доходи. Про це повідомляється на сайті НАЗК.

"Це означає, що державні органи і громадськість більше не мають відкритого цілодобового доступу до електронних декларацій чиновників, а НАЗК припиняє їх перевірку, зберігання та оприлюднення", - йдеться в повідомленні.

Доступ до реєстру не доступний з 19:00 28 жовтня.

Голова НАЗК Олександр Новіков назвав закриття реєстру "нищівною поразкою антикорупційної реформи в Україні".
 

"Сподіваємося, що законодавці не будуть ігнорувати цю ситуацію, а в Україні ще буде шанс на державний апарат без корупції", - зазначив він.

 

Раніше Конституційний суд України оприлюднив рішення, яким визнав неконституційними ряд положень закону України "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Зокрема було повністю скасовано п. 8 ст. 11, який визначав наступне повноваження НАЗК: "здійснення в порядку, визначеному цим Законом, контролю та перевірки декларацій суб’єктів декларування, зберігання та оприлюднення таких декларацій, проведення моніторингу способу життя суб’єктів декларування". Тобто електронне декларування в Україні ліквідоване.
Поділитись

Новини по темі: