19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Лікарням не вистачає балонів з киснем для порятунку хворих, чиновники чекають гроші від влади. ВІДЕО

Лікарням не вистачає балонів з киснем для порятунку хворих, чиновники чекають гроші від влади. ВІДЕО

  • 20 жовтня, 2020 0:51

Головний лікар Романівської районної лікарні Житомирської області повідомила, що ситуація з киснем у медустанові - критична. Відомо, що кілька балонів надали небайдужі, однак і цього кисню не вистачає для такої кількості хворих на коронавірус. Про це повідомляє ТСН.

Романівська районна лікарня почала приймати хворих на Covid-19 тільки в середу, 14 жовтня, але вже зараз інфекційне відділення заповнене на 90%. Місцеві жителі повідомили, що зараз у лікарні вже шість пацієнтів на кисневій підтримці, кожному з них потрібен один балон на добу.

За словами анестезіолога лікарні Олега Пашинського, пацієнт з коронавірусом вимагає дуже багато кисню, тому що пошкоджуються легені, кров не насичується киснем.

«Вони відчувають дискомфорт, задуху, аж до втрати свідомості», - сказав Пащинський.


Медик додав, що кисневих балонів не вистачає, а закупити їх не можна.

Головний лікар написала пост з проханням про допомогу в зв'язку з тим, що заправляють кисневі балони тільки у Житомирі, в який з лікарні їхати 70 кілометрів.

«Ми розуміємо що і авто може зламатися і погодні умови можуть зіпсуватися. Враховуючи це, хочемо мати хоча б тижневий запас кисню», - сказала головний лікар Романівської районної лікарні Ірина Серт.


У Житомирській обладміністрації про проблему відомо, однак Романівська лікарня - не єдиний заклад, який відчуває дефіцит балонів. Купити нові чиновники зможуть, тільки якщо уряд виділить на це додаткові гроші.

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко заявила, що сьогодні урядом вирішується питання про збільшення обсягів кисню.

«Державним бюджетом для Житомирської області передбачено 18 млн для лікарень, які закуповують кисень. Нині є тривожні сигнали, але ми це питання тримаємо на контролі і будемо вирішувати», - сказала Остапченко.


Однак, навіть після виділення грошей потрібен час для закупівлі. Тому в лікарні сподіваються, що допомога через соцмережі прийде швидше.

Раніше «Журнал Житомира» повідомив, що в Житомирській області не вистачає лікарів-інфекціоністів та медсестер. Станом на понеділок, 19 жовтня, в Житомирській області всього підтвердили 10095 випадків коронавірусу, з них 171 - летальний.
 

Поділитись

Новини по темі: