29 березня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині через порушення виборчого кодексу поліція відкрила 5 кримінальних справ

  • 13 жовтня, 2020 17:25
У Житомирській області поліція зафіксувала 65 повідомлень про порушення виборчого процесу. У 5 випадках розпочато кримінальні провадження, у 8 – складено адміністративні протоколи. 

Про це 13 жовтня на спільній зустрічі з представниками мережі ОПОРА та мас-медіа розповів начальник ГУНП Житомирщини Юрій Олійник.

Найбільше порушень зафіксували у Житомирі (26), Житомирському (15) та у Новоград-Волинському (12) районах. До Бердичівського відділу поліції за цей час надійшло 5 повідомлень, пов’язаних з імовірними виборчими порушеннями. Решта із зареєстрованих відомостей – у Баранівському, Овруцькому, Радомишльському, Олевському та Романівському районах.


 

"Ми продовжуємо моніторити ситуацію довкола місцевих виборів. Ми безумовно реагуємо на всі повідомлення стосовно виявлення імовірних порушень. Нашими помічниками і партнерами у цьому є представники Громадянської мережі ОПОРА. Вкотре наголошую, що поліція однозначно поза політикою, відтак ми зацікавлені у проведенні місцевих виборів лише у цивілізований, законний і прозорий спосіб", - повідомив начальник Головного управління Нацполіції в області. 


Як повідомляв "Журнал Житомира", поліція проводить слідчі дії за матеріалами досудового розслідування щодо розміщення у Житомирі зовнішньої реклами з "тролінгом" президентської партії "Слуга народу".
Поділитись

Новини по темі: