29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомир вже «помаранчевий». З 12 жовтня почали діяти нові карантинні зони

  • 12 жовтня, 2020 8:23
В Україні з 12 жовтня почало діяти нове епідемічне зонування щодо поширення коронавірусу. Таке рішення було ухвалене за підсумками засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зокрема відомо, жодний район чи місто області не потрапив до «червоної» зони, Житомир і 3 найбільших міста області – у «помаранчевій».

Нижче наведено перелік населених пунктів і районів Житомирщинини, які віднесені до «помаранчевої» та «жовтої» зон. Решта ж міст і районів перебуватимуть у «зеленій» зоні.
 

Помаранчева зона: 


міста Житомир, Бердичів, Коростень та Новоград-Волинський, Бердичівський, Житомирський, Коростенський, Коростишівський,  Лугинський, Любарський, Народицький, Овруцький, Олевський, Пулинський, Черняхівський та Чуднівський райони.
 

Жовта зона: 


місто Малин, Андрушівський, Баранівський, Брусильвський,  Ємільчинський, Новоград-Волинський, Попільнянський, Радомишльський, Романівський та Хорошівський райони.


 

Що за зони?


В Україні з 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на зелену, жовту, помаранчеву та червону зону.

У зеленій зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

У жовтій зоні до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку.

Помаранчева зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

Червона зона – це заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Поділитись

Новини по темі: