25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В обласній дитячій лікарні встановили сучасний комп'ютерний томограф. ФОТО

  • 8 жовтня, 2020 8:25
У Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні встановили сучасний комп'ютерний томограф. Обладнання було отримано в рамках грантової допомоги між урядами України та Японії.

"Апарат ми отримали безкоштовно, як грант, але його ціна 15 мільйонів гривень. Повністю ремонт, в тому числі і обладнання, яке необхідне для обслуговування томографа і для діток, які будуть проходити обстеження, були закуплені за гроші бюджету. 5,5 мільйонів виділено з обласного бюджету, проведено ремонт, закуплено обладнання, меблі", – розповів у коментарі "Суспільне" начальник обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик.

Для пацієнтів, які будуть мати направлення сімейного лікаря або лікуватимуться у медзакладі, обстеження на томографі безкоштовне. Для решти пацієнтів послуга буде платною.
 

"Комп'ютерний томограф дає можливість проводити 3D реконструкцію патологічних ділянок тіла дитини, пацієнта. Раніше у нас не було цього апарата. Працювали на апаратурі ще радянських часів. А новий томограф є одним із найкращих апаратів", – зазначив завідувач рентгенологічним відділенням Юрій Динович.






ФОТО: Обласна рада
Поділитись

Новини по темі: