25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вимагав $6000 хабара: на Житомирщині за ґрати посадили посадовця Держгеокадастру

Вимагав $6000 хабара: на Житомирщині за ґрати посадили посадовця Держгеокадастру

  • 6 жовтня, 2020 17:49
У Житомирській області за вимагання хабара судили начальника Пулинського територіального відділу ГУ Держгеокадастру. Про це "Журналу Житомира" повідомили в обласній прокуратурі.

Суд визнав, що начальник територіального відділу Держгеокадастру вимагав у місцевого жителя 6 000 доларів США за одержання у користування землі площею 12 га.
 

"Чиновник запевнив громадянина, що нібито ці кошти він передасть своєму керівнику, який успішно вирішить питання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення 12 га землі з правом передачі у власність для ведення особистого селянського господарства. Хоча насправді не мав намірів будь-кому передавати кошти", – пояснюють у прокуратурі.


Під час одержання першої частини неправомірної вигоди на суму 3700 доларів США він був затриманий правоохоронцями.

Вироком районного суду посадовця визнано винним у підбуренні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України) та скоєнні шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України) та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Поділитись

Новини по темі: