19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ затримала на Житомирщині чиновника, що торгував даними з бази податкової служби

СБУ затримала на Житомирщині чиновника, що торгував даними з бази податкової служби

  • 6 жовтня, 2020 12:45
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили чиновника Державної податкової служби у Житомирській області у торгівлі закритою інформацією.

За даними досудового слідства, головний державний ревізор-інспектор за винагороду пропонував надати відомості про доходи фізичних та юридичних осіб регіону з автоматизованої інформаційної системи "податковий блок". 
 

"Замовниками таких послуг були місцеві приватні підприємці, яких цікавила інформація про конкурентів та потенційних клієнтів. Вартість інформації залежала від обсягів і носія даних", – інформує СБУ.


Оперативники спецслужби задокументували кілька фактів збуту податківцем персональної інформації. Затримали зловмисника у Бердичеві під час отримання оплати від чергового клієнта.



"У ході обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта вилучено комп’ютерну техніку та накопичувачі із інформацією з обмеженим доступом, які він планував продати", – повідомляє спецслужба.

Розслідування здійснюється за ч. 1 ст. 361-2 Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує штраф або до двох років позбавлення волі.
Поділитись

Новини по темі: