16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирську деревину незаконно продавали в Азію: викрито багатомільйонну схему

Житомирську деревину незаконно продавали в Азію: викрито багатомільйонну схему

  • 2 жовтня, 2020 13:45
Служба безпеки України викрила в Житомирській області організоване злочинне угруповання, яке займалося нелегальним експортом деревини в одну з азіатських країн.

За даними попереднього слідства, оборудку організували уродженець Донецької області, який живе в Коростенському районі, і іноземець, який протягом декількох останніх років проживав в Україні.
 

"Спільники за готівку скуповували на легальних пилорамах "ліві" пиломатеріали, виготовлені із незаконно зрубаних дерев у державних і комунальних лісгоспах на півночі Житомирщини. За оформлення митних документів "відповідала" мешканка Житомира, яка займалася отриманням легальних сертифікатів на продукцію", - повідомляє пресцентр СБ України.


За інформацією СБУ, товар зловмисники переправляли морським транспортом. Спочатку в документах відправником була фіктивна комерційна структура, згодом залучили місцевого комерсанта, власника реального підприємства.
 

"Для легалізації і переведення в готівку коштів фігуранти зареєстрували в Києві на підставних осіб ряд фіктивних фірм. Керувала фінансовими операціями спільниця з Житомира", - додала спецслужба.


В рамках досудового розслідування правоохоронці задокументували, що протиправна схема діяла протягом двох місяців. За цей час фігуранти вивезли понад 1,6 тис. кубометрів пиломатеріалів вартістю понад 4 млн гривень.

Бізнесмену, організатору оборудки, та спільниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 1, 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Ще одному учаснику оборудки, підприємцю з Коростеня, оголошено підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України.

З урахуванням перебування іноземця за кордоном вирішується питання щодо оголошення його у розшук.
Поділитись

Новини по темі: