25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • РПГ, гранати та пістолети: на Житомирщині затримали банду торговців зброєю. ФОТО

РПГ, гранати та пістолети: на Житомирщині затримали банду торговців зброєю. ФОТО

  • 1 жовтня, 2020 9:55
У Житомирській області правоохоронці викрили банду торговців зброєю. Відомо, що члени злочинної групи також займалися переробкою стартової зброї у бойову.

"Нелегальна зброярня була облаштована в обійсті 39-річного жителя Коростенського району, який і займався її переробкою. Інші члени групи допомагали у її продажі", – розповіли "Журналу Житомира" у ГУ Нацполіції у Житомирській області.

30 вересня у рамках досудового розслідування було проведено санкціоновані обшуки у Коростенському та Овруцькому районах. У результаті виявлено значний арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин. 

Зокрема, лише з домогосподарства, де знаходилась зброярня, поліцейські вилучили реактивну протитанкову гранату РПГ-22, протипіхотну міну МОН-50, ручні гранати Ф-1 та РГД-5, тротилові шашки, майже дві тисячі набоїв різних калібрів, два перероблені пістолети та малокаліберний карабін.

Вилучене буде направлено на відповідне експертне дослідження.
 

"Кримінальне провадження відкрите за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років", – додають у поліції.






Поділитись

Новини по темі: