23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У центрі Житомира міняють тепломережі, що відслужили свій термін

У центрі Житомира міняють тепломережі, що відслужили свій термін

  • 30 вересня, 2020 8:38
У Житомирі продовжують ремонтувати міські тепломережі. Наразі проводять роботи на вулиці Пушкінській, де планують замінити 108 метрів зношених труб.

Ремонт цієї ділянки тепломережі не робили 40 років, інформує "Суспільне Житомир".
 

"Зараз ми проводимо демонтажні роботи. 70% старої труби демонтували, але складність робіт полягає в тому, що біля філармонії лежить плитка і потрібно її не зачепити. Будемо робити прокол під плиткою. Думаю, що впораємося", – розповів майстер бригади Савелій Клименко.


Всі ремонтні роботи потрібно завершити до початку опалювального сезону.

ФОТО: Суспільне
 

"Це йде планова заміна тепломережі, тут була звичайна труба, яка була огорнута мінеральною ватою. Зараз замінюємо її на трубу із європейською ізоляцією. Сама ізоляція якісніша тим, що труби не бояться води і можуть навіть перебувати у воді. Крім того, зменшуються втрати у мережах. У нас норматив – 13, хоча зазвичай виходить 15-18, а з новими трубами втрата буде – 5", – розповів технічний директор КП "Житомиртеплокомуненерго" Петро Сергійчук.


Реконструкцію тепломережі Житомира виконують за гроші Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив 3,4 мільйони євро, та за гроші з міського бюджету, звідки виділили 1 мільйон євро.
Поділитись

Новини по темі: