28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Новий поділ України на карантинні зони: у Житомирській області побільшало «жовтих»

  • 25 вересня, 2020 9:03
В Україні оновили кольорові зони карантину. Відповідне рішення затвердила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зони впливають на карантинні правила у регіоні. Найсуворіші обмеження у червоній зоні, найслабші - у зеленій.

Оновлене епідемічне зонування почне діяти з понеділка, 28 вересня. 
 

Карантинні зони на Житомирщині


У червоній зоні наразі немає жодного міста чи району.

У помаранчевій зоні: місто Коростень, Лугинський, Любарський та Овруцький райони.

У жовтій зоні: міста Житомир, Бердичів, Малин та Новоград-Волинський, Баранівський, Бердичівський, Ємільчинський, Житомирський, Коростенський, Коростишівський, Народицький, Новоград-Волинський, Олевський, Попільнянський, Пулинський, Романівський, Ружинський, Хорошівський, Черняхівський та Чуднівський райони.

У зеленій зоні решта населених пунктів та районів.


 

Що за зони?


В Україні з 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на зелену, жовту, помаранчеву та червону зону.

У зеленій зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

У жовтій зоні до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку.  

Помаранчева зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

Червона зона – це заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Поділитись

Новини по темі: