26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Смердить сильно і димить»: жителі Польової скаржаться на деревообробне підприємство. ВІДЕО

«Смердить сильно і димить»: жителі Польової скаржаться на деревообробне підприємство. ВІДЕО

  • 25 вересня, 2020 8:36
Жителі провулку Селецький, що у Житомирі, скаржаться на деревообробне підприємство "Юка". Люди розповідають, що для сушіння деревини на підприємстві спалюють шини та інше сміття.

За словами місцевих жителів, підприємство забруднює повітря ще з 2017 року, передає "Суспільне".
 

"Власник нам сказав, що палять дровами, але запах дуже страшний і їдкий. Палять з самого ранку, з 7 години. Вдень, як знають, що буде якась "заварушка", то не палять, а о 17 годині теж починають палити", – розповідає жителька провулку Наталія Пізяк.


Місцеві жителі кажуть, що не проти діяльності підприємства, але з дотриманням всіх екологічних вимог.
 

"Чи хай трубу поставлять вище чи якісь фільтра, – каже Олена Кузьменко. – Смердить сильно і димить кожен день. Везуть сюди невідомо що і спалюють. Повітря чорне, і коли вішаєш білизну, то вона вонюча і чорна. Наші діти на вулиці не гуляють, і вікна всі закриті".


Керівник підприємства Олександра Ільченко погодився, що задимлення є, але про те, що підприємство забруднює середовище, каже, що це перебільшення.

Державна екологічна інспекція Поліського округу отримала звернення від людей про викиди у повітря з цього підприємства. Наразі інспекція підготувала запит щодо отримання погодження на проведення позапланового заходу по цьому об’єкту. Після отримання такого погодження екологи проведуть перевірку.
 
Поділитись

Новини по темі: