26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В бюджеті закінчились кошти на реставрацію магістрату. ФОТО

  • 23 вересня, 2020 17:49
У Житомирі цьогоріч не завершать будівельно-реставраційні роботи у магістраті – архітектурній пам'ятці ХVIII століття. В обласному бюджеті не вистачає на це грошей, передає "Суспільне Житомир".
 

"У зв’язку із секвестром бюджету в цьому році, нам довелося зняти дофінансування з цього об'єкту, тому дофінансування в повному обсязі буде у наступному році", – розповіла начальниця обласного департаменту регіонального розвитку Інна Хоменко.


Реставрацію магістрату розпочали восени 2019 року. Директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов каже, що на виконання робіт з обласного бюджету виділили 5 мільйонів гривень.


 

"Терміни завершення будівництва я і навіть будівельники не можуть сказати, тому що все впирається у фінансування", – зазначив Насонов.


За словами директора музея, будівельники виконали більшу частину робіт, але у проєктній документації є недоліки.


 

"Не передбачено встановлення підвіконь, не враховано те, що перекриття між горищем та другим поверхом має бути закрите вогнетривкими елементами, як вимагає пожежна безпека. Нам потрібно закрити стелю, щоб під час експозицій жоден пил не потрапляв на експонати, та привести приміщення до усіх вимог пожежної безпеки", – додав Роман Насонов.


Нагадаємо, після завершення будівельних робіт в магістраті буде розміщуватися музей природи на першому поверсі і музей історії на другому. Також буде музейний сад - відкритий простір на вулиці, де можна буде проводити лекції, або ж влаштувати кінотеатр.

ФОТО: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: