20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні

  • 9 вересня, 2020 11:55
Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні. Таке рішення прийняли на засіданні Комісії з визнання виду спорту в Україні. Про це у Facebook повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.
 

"Для нашої країни це історичний момент, адже кіберспорт – це вже давно не просто "стрілялки", а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців", – написав заступник міністра.


За словами Борнякова, в Україні існує висока культура кіберспорту і сильні гравці, а наші команди регулярно перемагають на міжнародних турнірах.

У Мінцифри сподіваються, що проведення кіберспортивних змагань, розробка відеоігор і розвиток геймерської інфраструктури дозволять поповнити бюджет країни.

З 2018 року в Україні існує Федерація кіберспорту. 

Однією з найвідоміших українських киберспортівних команд є організація NaVi, у якій є склади з дисциплін Dota 2, CS: GO, PUBG, Fortnite, Apex Legends, Rainbow Six Siege і Quake Champions. Засновник NaVi Олександр Кохановський заявив, що його команда планує зробити Київ "Меккою світового кіберспорту".
Поділитись

Новини по темі: