19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Держлісгосп під Житомиром роздавав приватним фірмам земельні ділянки - прокуратура

Держлісгосп під Житомиром роздавав приватним фірмам земельні ділянки - прокуратура

  • 9 вересня, 2020 10:33
Богунський районний суд Житомира наклав арешт на 570 га земель лісового фонду поблизу села Довжик, частина яких використовується не за цільовим призначенням. Про це "ЖЖ" повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

За даними слідства, посадові особи держлісгоспу та центрального органу виконавчої влади вчиняють дії в інтересах приватних товариств, направлені на поділ земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні держлісгоспу на території Богунського лісництва (с. Довжик). 
 

"У зв’язку з цим процесуальний прокурор звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на земельну ділянку з метою запобігання подальшого пошкодження, знищення земель лісового фонду та вчинення щодо них реєстраційних дій, направлених на подальше виведення із законного володіння держави", – йдеться у повідомленні прокуратури.


Ухвалою слідчого судді Богунського районного суду міста Житомира від 31.08.2020 клопотання прокурора задоволено та накладено арешт на земельну ділянку державної форми власності площею понад 570 га, що перебуває в постійному користуванні ДП "Житомирське лісове господарство".

Досудове розслідування, яке проводить Житомирський відділ поліції, триває, здійснюються усі необхідні слідчі дії. 

"Зокрема, перебуває на виконанні комплексна судова експертиза на предмет дотримання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при використанні земель лісогосподарського призначення", – додають у прокуратурі.
Поділитись

Новини по темі: