25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Держава хоче спільно з інвестором розбудовувати аеропорт «Житомир»

Держава хоче спільно з інвестором розбудовувати аеропорт «Житомир»

  • 7 вересня, 2020 12:44
Житомирська обласна державна адміністрація веде переговори з приватним інвестором щодо будівництва міжнародного аеропорту в Житомирі в рамках державно-приватного партнерства.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, передає Інтерфакс-Україна.
 

"Щоб аеропорт міг працювати у рамках міжнародного аеропорту, потрібно добудувати злітно-посадкову смугу. Для її добудови нам потрібно 360 млн грн. Що ми робимо в цьому напрямі? Було передано певну ділянку місту. Ми наразі дуже активно працюємо з приватним інвестором, який серйозно розглядає побудову міжнародного аеропорту в рамках державно-приватного партнерства", – сказав він.


За словами Бунечко, є ідея створення в Житомирі вантажного хаба, щоб розвантажити Київ, аеропорти "Жуляни" і "Бориспіль". 

"Зробити тут хаб, щоб прилітати сюди і роз'їжджатися Україною вже з вантажами", – додав голова ОДА.

Нагадаємо, житомирський аеропорт знаходяться в довгостроковій оренді у компанії Yanair. У жовтні 2017 року злітно-посадкову смугу аеропорту прийняли в комунальну власність, щоб отримати кошти від держави на реконструкцію смуги. Однак, місто так і не отримало кошти. У серпні 2020 року в Житомирі відбулося засідання, під час якого знову підіймалося питання розширення смуги аеропорту.
Поділитись

Новини по темі: