20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі затримали банду, яка ремонтувала і продавала зброю. ФОТО

У Житомирі затримали банду, яка ремонтувала і продавала зброю. ФОТО

  • 4 вересня, 2020 8:59
Поліція затримала у Житомирі злочинну группу, члени якої перетворили захоплення зброєю у нелегальний бізнес. Під час обшуку правоохоронці вилучили близько 20 одиниць зброї та кілька сотень набоїв. 

Про це "Журналу Житомира" повідомляє пресслужба ГУНП в Житомирській області.
 

"Поліцейські провели понад 10 обшуків за місцем проживання жителів обласного центру та Житомирського району. У приміщеннях виявили 20 одиниць зброї, у тому числі нарізну та перероблену, та близько трьох сотень набоїв до неї", – йдеться у повідомленні.




Попередньо встановлено, що фігуранти провадження, віком від 30 до 50 років, мають навички поводження зі зброєю. Упродовж певного періоду вони займалися скуповуванням зброї часів ІІ Світової війни, а також її пошуком у місцях запеклих боїв. 

"У подальшому пістолети, рушниці та автомати ремонтувались, приводилися до бойового стану з метою продажу зацікавленим особам", – говорять у поліції.

Нині все виявлене слідчі вилучили та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС. Чинним законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі строком до 10 років.







Поділитись

Новини по темі: