19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Мор риби на Житомирщині. Селяни впевнені, що річку забруднив молокозавод: на підприємстві все заперечують

  • 3 вересня, 2020 14:24
У селищі Ружин Житомирської області подохли тисячі рибин, і береги річки Роставиця вкрилися мертвечиною. Селяни впевнені, що водойму забруднює місцевий молокозавод. 

На підприємстві це заперечують, йдеться в сюжеті ТСН.

За словами місцевої жительки, перші рибини сплили два дні тому, і щогодини їхня кількість стрімко збільшувалася. Жінка певна, що риба загинула через скиди місцевого молокопереробного підприємства. У рибоохоронному патрулі також розглядають цю версію. Але, кажуть, мор міг виникнути і через падіння рівня води.

Водночас на підприємстві все заперечують. 
 

"Це не наша вина, сто відсотків, просто в річці не вистачає кисню, немає притоку води", - запевняє директор молокозаводу Анатолій Колесник.


Те, що кисню у воді недостатньо, підтверджують і аналізи, які кілька днів тому зробили у селищній раді.

Що саме стало причиною мору - скиди підприємства, пошкодження дамби чи природній фактор, стане відомо за п'ять днів. Саме тоді екологи обіцяють оприлюднити результати відібраних проб. Але мертву рибу прибрати з берегів вимагають негайно, бо нижче за течією розташоване водосховище Білої Церкви, та й навколишні селища беруть воду саме з цієї річки.
 

"Може тут є кишкова паличка, може ще щось. Це дуже небезпечно для здоров'я. Якщо попаде у криниці, для лікарів буде дуже багато роботи", - твердить держінспектор з охорони природного навколишнього середовища Олександр Алєксандров.


На те, щоб прибрати мертву рибу, піде щонайменше тиждень. А поки розслідувати масовий мор на річці взялася місцева поліція.
Поділитись

Новини по темі: