19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд наклав арешт на 43 000 норок, яких утримують на фермі під Житомиром

Суд наклав арешт на 43 000 норок, яких утримують на фермі під Житомиром

  • 1 вересня, 2020 16:46
Суд наклав арешт на 43 000 норок, які утримуються на звірофермі у передмісті Житомира. Про це 1 вересня повідомила прокуратура Житомирської області.

Нагадаємо, 5 листопада 2019 року Житомирський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про тимчасове закриття хутрової ферми у селі Сінгури Житомирського району.

Однак з'ясувалось, що всупереч рішення суду норкова ферма продовжувала працювати. 20 серпня 2020 року із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції Поліського округу було проведено санкціоновані обшуки на території звіроферми та в офісі приватного підприємства.

"Під час обшуків виявлено та вилучено бухгалтерські документи, іншу офіційну і чорнову документацію. На звірофермі також виявлено понад 43 тис. норок, які утримуються без дотримання встановлених вимог", – інформує прокуратура.

Прокуратура подала клопотання до суду про накладення арешту на вилучені документи та майно. 
 

"Ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира накладено арешт на понад 43 000 норок, шеди (приміщення, в яких знаходяться тварини), транспортні засоби, документи щодо здійснення діяльності на звірофермі", – повідомила прокуратура Житомирщини.


Як повідомлялося, у Житомирі активісти через суд добиваються закриття хутрової ферми у селі Сінгури Житомирського району, оскільки вважають, що норкова ферма забруднює навколишнє середовище, здійснюючи свою діяльність без відповідних дозволів. Екологи також переконані, що робота ферми шкодить довкіллю.
Поділитись

Новини по темі: