29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Харків'янин провернув на Житомирщині аферу з нерухомістю: збитки понад 12 млн грн

Харків'янин провернув на Житомирщині аферу з нерухомістю: збитки понад 12 млн грн

  • 31 серпня, 2020 13:42
На Житомирщині розкрили аферу з нерухомістю: злочинна група за підробленими документами зареєструвала на себе квартири і майнові комплекси компаній, що перебували у процесі ліквідації, а потім продала. Збитки оцінюють в понад 12 млн гривень.

За інформацією прокуратури Житомирської області, очолив групу житель Харкова, який підключив ще трьох осіб із Житомирщини, у тому числі держреєстратора.
 

"Протягом травня 2017 року члени злочинної групи зареєстрували фіктивні юридичні особи під назвами, схожими із назвами реальних підприємств, підробили документи та на їх підставі зареєстрували на одного із співучасників право власності на майнові комплекси компаній, які перебували у процесі ліквідації, та дві квартири у місті Житомирі, що належали одному з товариств", – повідомляє відомство.


Провернувши вказану злочинну схему, фігуранти справи внесли зазначене майно до статутних капіталів створених ними суб’єктів господарювання та продали. Унаслідок незаконних оборудок товариству та акціонерним компаніям заподіяно шкоду у великих розмірах – на суму понад 12,6 млн грн.

28 та 29 серпня 2020 року чотирьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів, пов’язаних із привласненням та легалізацією майна.

"Організатора групи підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209 КК України, трьох його спільників - за ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209 КК України", – зазначає прокуратура.

Наразі до суду скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
Поділитись

Новини по темі: