25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Над Житомирщиною з літака будуть розкидати вакцину для диких тварин

  • 28 серпня, 2020 8:34
На початку вересня на території Житомирської області проведуть вакцинацію від сказу диких м'ясоїдних тварин. Вакцинацію проведуть з літаків, планують розкидати майже 640 тисяч доз вакцини. 

Про це "Журналу Житомира" повідомили в Держпродспоживслужбі Житомирщини.
 

"Обробці підлягатиме 25 481 км² території Житомирської області, що становить 85% загальної площі області. Вакцинації не підлягають населені пункти, водні об’єкти, автомагістралі та заборонні зони для польотів цивільної авіації", – йдеться у повідомленні.




Фахівці наголошують, що захисний ефект від застосування вакцини спостерігається лише в не інфікованих тварин. Формування імунітету у вакцинованих тварин складає 21 день і триває мінімум 1 рік.

Для проведення лабораторного контролю за ефективністю вакцинації, через 30 днів після проведення кампанії проводиться відстріл лисиць з розрахунку 2 особини на 100 км² мисливських угідь та проводиться відбір біологічних матеріалів від них для проведення лабораторних досліджень.

Від всієї кількості досліджених лисиць у 2018 році сказ виявлено у 10,5% тварин, у 2019 році цей показник становив – 3,9%.
Поділитись

Новини по темі: