26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • «Грошова реформа»: в Житомирській області шахрайки виманили у пенсіонерки 100 000 грн

«Грошова реформа»: в Житомирській області шахрайки виманили у пенсіонерки 100 000 грн

  • 18 серпня, 2020 16:53
81-річна жителька Житомирської області повірила шахрайкам, які розповіли їй про нібито обмін старих грошей на нові, і втратила понад 100 тисяч гривень. Наразі поліція розшукує аферисток.

Як повідомили "Журналу Житомира" у поліції області, інцидент стався 17 серпня у Бердичівському районі.
 

"До заявниці навідались двоє жінок, які пояснили свій візит допомогою пенсіонерам у фінансових питаннях. Одна із незнайомок повідомила про необхідність термінового обміну грошових купюр, що незабаром мають бути вилучені з обігу. Для того, щоб провести обмін, їм нібито потрібно лише переписати номери всіх старих купюр, мовляв, за декілька днів поштарка принесе вже нові і зробить заміну", - інформують правоохоронці.


Пенсіонерка повірила жінкам, запросила їх до будинку та передала свої збереження. Відвідувачки переписували номери та складали купюри до конвертів. Після того швидко попрощалися та пішли.

Згодом літня жінка зазирнула до конвертів і виявила замість своїх заощаджень аркуші паперу. Сума завданих збитків склала понад 100 тисяч гривень.

Слідчі Бердичівського відділу розпочали досудове розслідування за ст.190 (Шахрайство) КК України та встановлюють місцезнаходження осіб, причетних до правопорушення. Їх прикмети: на вигляд 35-40 років, середньої тілобудови, були одягнені в квітчасті сукні, їздили на сірому ВАЗі.

Поділитись

Новини по темі: