19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Житомирський Робін Гуд Максим Мелешко: про свою боротьбу та плани на майбутнє

Житомирський Робін Гуд Максим Мелешко: про свою боротьбу та плани на майбутнє

  • 15 серпня, 2020 8:03
  • 1
5 років тому Максим Мелешко жив зовсім іншим життям: ловив злочинців, карав шахраїв, розплутував складні справи, та навіть не думав про кар'єру політика. Потім у дворі його будинку з дозволу міської влади розпочали незаконне будівництво – і довелось захищати людей вже від шахраїв з мерії.

З наполегливістю справжнього «опера» Максим почав розплутувати клубок фальшивих документів та дозволів і, не зважаючи на активний супротив влади, через суд домігся заборони незаконного будівництва. 

Сьогодні  ми говоримо з кандидатом на посаду міського голови Житомира від партії «Перемога Пальчевського», колишнім оперативним співробітником, та юристом сьогодні Максимом Мелешком, - повідомляє видання Fresh news.

- Максиме, сьогодні ти, передусім, відомий, як юрист, який захищає мешканців району, що постраждали від будівництва заправки «UPG» на проспекті Незалежності, 29. Як ти опинився в цій історії?

- Я стежу за всіма справами, в яких мерія підіграє «мутним» інвесторам. Історія з АЗС є дуже показовою. Посеред житлового масиву, прямо під вікнами людей за два тижні збудували паливну базу. Це нонсенс! Випари, потік машин, вібраційне навантаження, - жити в цих будинках тепер дуже складно та небезпечно.

Втрати людей від цієї заправки колосальні – крім особистого здоров'я та витрачених нервів, це зростання витрат на поточний ремонт житла та суттєве падіння вартості їхніх квартир. Багато чого. По суті, це рейдерське захоплення землі – виразка, яку повісили на людей. Тільки через це будівництво міська влада має в повному складі піти у відставку. 


IMG_0454.JPG«Після епік-фейл з UPG влада в повному складі повинна піти у відставку», - Максим Мелешко

- А як таке могло статися з точки зору законності? 

- Зрозуміло, що звичайна людина, або підприємець може роками оббивати пороги, натикаючись на чисельні бюрократичні перешкоди. Тут – питання вирішилось буквально миттєво.  Тому це однозначно політичний дах. За те, щоб «пропхати» цю заправку, "бігав" один з житомирських депутатів. Один з власників АЗС зараз фінансує обласний виборчий штаб однієї з партій. Юридичну підтримку, щоб поставити цю заправку, надавав відомий житомирський адвокат. Тому, хто з ким пов'язаний - очевидно. 

Але на першому місці серед причин – слабка юридична та професійна підготовка Житомирської мерії. Бардак та хаос, які відбуваються в команді мера з будь-якого важливого питання для міста – це окрема велика історія. Він може розповідати красиві історії про майбутнє, - але, фактично, всі великі проєкти, за які він брався, не були доведені до кінця.  

Я беру участь у захисті інтересів міста від цього горе-будівництва, як юрист. І можу сказати, що міська влада і мер могли юридично це заблокувати. Але не використали всі можливості. 


«Моя дружина мене підтримує і надихає. Багато складних справи без неї я б не довів до кінця», - Максим Мелешко

- А що депутати міськради? 

 - Депутати в нас різні. Більшість із них хоче займатись власними справами. Відтак, вони не дуже зацікавлені в тому, щоб ці справи почали спливати. Найголовніша проблема – в нас не працює міськрада. По секретарю міськради не закриті кримінальні провадження щодо шахрайства в особливо великих розмірах. Така людина завжди буде залежною, і буде мовчати. А секретар міської ради, - це, як мінімум, друга людина в місті за рівнем можливостей.  

Через те, що в міськраду людей обирали  не за принципом професіоналізму, а лише за фактом особистого знайомства і залежністю від мера, замість робочого органу вона перетворилася в галасливу клоунаду. Це, звісно, допомагає міському голові зберегти владу, але обмежує можливості відстоювання інтересів міста. 


- Чув, ти ще встиг попрацювати в ТТУ?

- Так, півтора місяці заступником начальника ТТУ з економіки. Мені запропонував цю посаду на той момент діючий начальник ТТУ Євген Демчик. Я погодився допомогти, але після вивчення документів і ситуації, що виникла на грунті конфліктів ТТУ з КП «Житомиртранспорт», занурившись у низку інших питань, просто жахнувся. 

Дивно, коли комунальні підприємства підпорядковані одному управлінню, не кажучи про міську раду в цілому, а між ними відбувається суцільна вакханалія: угоди не підписуються, система оплати проїзду не працює, між комунальними підприємствами триває судова тяганина, управління транспорту взагалі ніяк не врегульовує конфлікт. У результаті маємо транспортний колапс, від якого страждають рухомий склад та звичайні мешканці міста.

З цього цілком зрозуміло, чому Управління транспорту не може зробити економічні розрахунки та скласти ціну на проїзд.  Замість реальних професійних економічних підходів та вирішення проблем міська влада знаходить найпростіше рішення – підняти вартість проїзду. При цьому вони досі не можуть надати розрахунків чи нормативних документів, якими керуються. А все тому, що вних немає жодних розрахунків та аргументів.  

Не хочу вдаватись у деталі, але там, мабуть, усе так накручено в обліку, що тільки окремі люди можуть сказати, чому в них там так чи інакше.  За окремими важливими статтями облік витрат взагалі не відповідає реальному виробничому процесу.  Вони це пояснюють своїми внутрішніми складностями. При цьому можу впевнено сказати: там є справжні фахівці, але їх чомусь ніхто не слухає. Як підсумок – колосальна збитковість ТТУ, несанкціоноване зняття коштів з карток житомирян, порушення прав пільговиків та низька якість громадського транспорту в цілому. 


Впевнений, що схожа економічна ситуація і на інших комунальних підприємствах.  



«Риболовля - кращий відпочинок!», - впевнений Макс

- Чому ти так вважаєш?

- Обійнявши посаду, міський голова понастворював купу додаткових комунальних підприємств. Я думаю, що вони самі не знають, скільки їх насправді. У своїй більшості це просто фейки, які існують лише на папері. 

Ще одна, більш важлива проблема – комунальними підприємствами, або підрядами розрахувуються з міськими депутатами за партійну підтримку в сесійній залі. При чому забруднені всі партії в міській раді, всі нинішні кандидати в мери. Зрозуміло, звідки в них гроші на борди. 

- І що з цим робити?

- Потрібен звіт мера за 5 років роботи. По-перше, що він пообіцяв у передвиборчій програмі і що було зроблено насправді. Наскільки мені відомо, з того, що він малював у 2016 році, нам лишились тільки витрати. 

По-друге, як він міг піти на другий термін, не отримавши схвалення свого першого терміну. Він мав надати громаді звіт про свою роботу.  І балотуватись лише в тому випадку, якщо б цей звіт громада схвалила. 

Разом із Сухомлином, звіт за рік роботи має надати і депутат Верховної Ради, який ніби представляє Житомир – Ігор Герасименко. 


- А як ти оцінюєш мера? 

- Мерство Сухомлина – це втрачений час для міста. Це період «безмерства». Ті невелички шматочки, що були зроблені, наприклад, реконструкція Михайлівської, - це мізер у порівнянні з тими можливостями, які були. Скільки грошей витратили, а зливову каналізацію не зробили. Тепер вода з фонтану і дощ затоплюють центральну вулицю нашого міста. Це просто один маленький, але знаковий момент його некомпетентності. А чого варта «могилка» на Великій Бердичівській, яку як не пепероблюють, усе одно нічого не видно.


Така ж ситуация стосовно двох стадіонів. «Гаражный кооператив» робили-робили, але так і не зробили. Сухомлин, Зубко, Гундич и Рабінович робили-робили, але так і не зробили. 


- Периодично бачу, як ти «тролиш» Сухомлина та його его апарат в міськраді, на сесіях ...

- Так є ж за що! В нас купа незаконних будівництв, за якими ніхто не стежить і ніхто їх не контролює. Мій похід у політику розпочався з того, що в мене у дворі почали будувати будинок. Те, що документи на ділянку, на якій він будувався фейкові – це ще півбіди. У центрі міста, на Київській, в нас також почали будувати багатоповерховий офіс. Палі під фундамент не вкручували, а забивали. Як результат, сусідні будинки потріскались, а мерія «курить бамбук» – їм просто байдуже.


Такі проблемні будівництва в нашому місті майже всі. Або проблема з документами, або з технаглядом і проєктом. Більше того, бізнес не завжди в цьому винен. Я спілкувався з будівельнаками. Вони наче й раді будувати законно, адже проблем у такому разі набагато менше. Але мерія не може налагодити видачу легальних документів. При чому, навіть не завжди з об'єктивних причин.  Частіше через те, що роблять поспіхом, «на колінці», а потім перероблюють те, що наробили – і далі бардак. 

- Які в тебе плани на вибори? 

- Балотуюсь у міськраду і на посаду мера від партії «Перемога Пальчевського». Планую пройти сам і щоб пройшли хлопці й дівчата з команди, яка зібралась. Це все «свіжак», нові люди, - набридло дивитись на пістні «консерви» в мерії. 


Останніми роками я вів багато справ із захисту інтересів житомирської громади. І роблю це на мінімальних ресурсах. У деяких справах маю дійсно гарні результати, які вражають.  У результаті зрозумів, що без політики тут не обійтись. Сподіваюсь, що вибори дадуть мені більше можливостей для виправлення тих ран на тілі міста, якими ніхто не займається.  



Свою кар'єру у політиці Максим розпочав з захисту інтересів сусідів 

- Макс, знаю, що раніше ти працював у правоохоронних органах, навіть отримував медалі і заохочення? Чим там займався, і чому пішов?

До 2015-го я був оперативним співробітником із боротьби з кіберзлочинністю. Спеціалізувався на ловлі шахраїв, аферистів, кіберзлочинців – махінації з банківськими картками і так далі. Мотався по всій Україні, розкривав гучні справи.

Одного разу я відмовився йти на компроміс із керівництвом, яке хотіло «злити» одну дуже важливу справу. Мені почали погрожувати. Коли я відмовився звільнятись сам, проти мене сфабрикували внутрішнє службове розслідування, провели його зовсім без моєї участі та звільнили - і все лише за один день! Намагались звільнити мого брата, який щойно закінчив Академію МВС - зараз він також не працює в органах, певен, всі розуміють, чому.

Я до цих пір прагну незалежного розгляду прокуратурою моєї службової справи, хочу відновити свою честь. До поліції я повертатись не планую, тому що останнім часом переконався: роботу професіоналів в органах внутрішніх справ розвалюють.

- Де ти офіційно працюєш, звідки гроші?

Працюю сьогодні юристом у Національному Корпусі. Дякую хлопцям, адже це дозволяє продовжувати займатись улюбленою справою  - ловити та карати поганих людей. 


- Як до цього ставиться твоя родина?

Дякую своїй жінці та матері двох доньок! Вона мене підтримує та надихає. Багато складних справ без неї я б не довів до кінця. Крім того, вона займається своїм невеликим бізнесом в інтернеті і є самодостатньою людиною. В міру сил та можливостей, допомагаю їй.  Добре, що вона, як дружина офіцера, має стійкість. Тому що коли ми, наприклад, почали ставити питання стосовно вмщезгаданого будівництва в нашому дворі, нам погрожували, переслідували, пошкодили машину.  

- Ти віриш у свою перемогу?

Я вірю в те, що прийшов у політику не на один день. Мені всього 31 рік, але вже маю досвід, компетентність, вищу юридичну освіту одного з кращих у країні вишів - Університету Внутрішніх Справ. Але, якщо чесно, не хочу, щоб мене називали політиком. Політик – це в наш час лайливе слово. Хочу бути людиною, яка вирішує проблеми міста. Для мене головне те, що я є і залишаюсь житомирянином. Виріс на Польовій, закінчив школу №22. Мої діти теж розпочали своє життя тут.  У спадок хочу залишити їм безпечне місто. Той розгул злочинності, який заполонив регіон - катастрофа. А коррупція та некомпетентність місцевої влади – це головна причина, з якої не можуть навести лад. Тому що нема кому. 

Я вірю в свої сили, в своє місто і в підтримку членів команди. 


Бажаєш комунікації з нами або приєднатися до нашої команди?
Facebook: Перемога Пальчевського _ Житомирська область;
Телефон: (063) 129 11 32;
E-mail: meleshko.win@gmail.com

  
«Хочу залишити дітям у спадок безпечне місто», — Максим Мелешко
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Володимир Островський
16 серпня, 2020 5:57:24

У него есть реальные результаты по борьбе с ОПГ Горсовет. Поможем Максиму.