16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області пішохідні переходи на трасах обладнали ліхтарями на сонячних батареях

  • 14 серпня, 2020 17:56
  • 1
На автошляхах Житомирської області 144 пішохідні переходи облаштували додатковими засобами освітлення. Вони автономні – працюють на сонячних батареях.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг (САД) у Житомирській області.
 

«Це повністю автономні комплекси, адже працюють за рахунок сонячних батарей. А світловідбиваючі знаки, блимаюче жовте світло та контрастне освітлення у вечірній час підвищує пильність водіїв», - пояснюють в САД.


Оновленні пішохідні переходи з'явились на автодорогах: М-07 Київ-Ковель, М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, Н-03 Житомир – Чернівці, Р-49 Васьковичі – Шепетівка та Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Ставище.

Жителі населених пунктів та водії зазначають, що переходи стали значно помітнішими і відповідно безпечнішими.

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Vyacheslav Mischeryakov
17 серпня, 2020 10:36:29

жителі зазначають, водії стверджують, поліція вважає - це все суб&#39;єктивні речі, які залежать від персонального досвіду людини. це соцопитування, яке нічого не говорить про реальну безпеку. <br /> потрібна статистика - на скільки змінилась кількість збитих пішоходів за проміжок часу. <br /><br /> я вважаю - збитих пішоходів стане більше. аналогічно до бердичівської траси. полотно рівне - будуть масово їздити 100-120 км/год. Підсвітка переходу - це плюс. Проте острівців безпеки і звуження проїздної частини там не вистачає. Наприклад замостити обочину в зону переходу.