26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житель Житомирщини залишився без машини і грошей: хотів зекономити, але потрапив на аферистів

Житель Житомирщини залишився без машини і грошей: хотів зекономити, але потрапив на аферистів

  • 11 серпня, 2020 13:09
Житель Житомирської області намагався зекономити і придбати через інтернет автомобіль. Натомість натрапив на шахраїв і втратив значну кількість грошей. Про це "Журналу Житомира" розповіли у поліції.
 

"10 серпня до Андрушівського відділення поліції надійшло повідомлення від 54-річного місцевого жителя про втрату коштів через необачну покупку автомобіля. Поліцейські з’ясували, що чоловік знайшов оголошення про продаж транспортного засобу за зниженою ціною на одному із сайтів у мережі Інтернет. Відтак зв’язався із продавцем та домовився про купівлю. Він зробив перерахунок на понад 24,5 тис. гривень", – зазначають правоохоронці.


Згодом чоловік приїхав до Києва на обумовлене місце, де нібито й мала відбутися передача автомобіля. Втім, на місці зустрічі не знайшов ні продавця, ні автомобіля.

Ще один випадок інтернет-ошуканства стався у Житомирі. До поліції звернулась 24-річна житомирянка із повідомленням про ошуканство, пов’язане з орендою житла. 

Жінка розповіла, що кілька днів тому знайшла на одному з сайтів оголошення, яке її зацікавило. Вона здійснила переказ майже 6 тисяч гривень на вказаний рахунок. Згодом з’ясувала, що її ошукали, і угода про оренду квартири виявилася несправжньою.

Нині поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних злодіянь. Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути більш обачними у фінансових питаннях.
Поділитись

Новини по темі: