23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирські ділки організували у сусідній області підпільне виробництво сигарет. ФОТО

Житомирські ділки організували у сусідній області підпільне виробництво сигарет. ФОТО

  • 6 серпня, 2020 16:50
Служба безпеки України блокувала масштабне виготовлення та продаж контрафактних сигарет. Щомісяця зловмисники збували цигарок на понад 10 мільйонів гривень.

За інформацією спеслужби, підпільне виробництво організували троє мешканців Житомирської та Хмельницької областей.
 

"Загалом в оборудці було задіяно майже 20 осіб, включно із кур`єрами та реалізаторами. Виробничі "потужності" ділки облаштували у кількох орендованих складах у Хмельницькому. Готову продукцію із підробленими марками акцизного податку збували через мережу роздрібної торгівлі на території регіону, а також відправляли поштою та вантажівками в Житомир, Луцьк, на Луганщину", – повідомляє пресгрупа УСБ України в Житомирській області.


Правоохоронці провели обшуки за місцями виробництва, зберігання та проживання фігурантів справи у 4 областях України. Було вилучено понад 960 коробів контрафакту із 480 тисячами пачок підроблених цигарок, сировину, чорнові записи. Також оперативники виявили вантажівку із нелегальним товаром, підготовленим до відправлення замовникам.

СБУ зазначає, що через несплату зловмисниками обов’язкових платежів лише з початку цього року державний бюджет недоотримав понад 5 мільйонів гривень.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 1 ст. 199, тривають слідчі дії.













ФОТО: СБУ / прокуратура
Поділитись

Новини по темі: