25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Мадриді на честь Лесі Українки назвали площу

  • 5 серпня, 2020 15:15
У столиці Іспанії місті Мадрид одну з площ назвали на честь Лесі Українки. Ім'я української письменниці носить площа, на якій розташоване посольство України в Іспанії.

Про це у Facebook пише посольство України в Іспанії.

"На вшанування великої дочки українського народу та її внеску у розвиток світової культури мерія міста Мадрид присвоїла ім’я Лесі Українки площі у столиці Іспанії, на якій розташоване Посольство України, а також підтримала пропозицію дипломатичної установи України щодо встановлення на цій площі пам’ятника поетесі", - повідомляє посольство.



На фото - Посол України в Іспанії Анатолій Щерба з іспанським письменником Хосе Андресом Альваро Окарісом, автором праці "Леся Українка – душа України", до якої увійшла збірка поетичних та драматичних творів видатної української поетеси іспанською мовою.

ЮНЕСКО вніс до календаря пам'ятних дат 2021 року 150-річчя від народження української поетеси Лесі Українки, на вшанування її внеску в розвиток української та світової культури.

Нагадаємо, Леся Українка (справжнє ім'я Лариса Косач-Квітка, - ред.) народилася у 1871 році у місті Звягель, нині це Новоград-Волинський Житомирської області.
Поділитись

Новини по темі: