20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Після побиття пасажирки в поїзда УЗ хочуть повернути поліцію, а провідників озброїти балончиками

Після побиття пасажирки в поїзда УЗ хочуть повернути поліцію, а провідників озброїти балончиками

  • 4 серпня, 2020 14:06
У поїзді Маріуполь – Київ чоловік жорстоко побив жінку і намагався її зґвалтувати. Про це розповіла сама постраждала Анастасія Лугова на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, в ту ніч вона їхала з дитиною в купе. Анастасія прокинулася від сильних ударів по голові. Спочатку невідомий її жорстоко побив, а потім спробував зґвалтувати.
 

"Невідомий пробрався до нашого купе, вдягнений був лише в труси, заблокував двері і почав бити. Притиснув до ліжка. Тримав за горло і бив багато разів. Я кричала, прокинувся син. Син почав кричати і просити "не бити маму", на що невідомий розвернувся і хотів вдарити сина", – написала вона.


На щастя, Анастасія змогла обдурити кривдника і втекти разом з дитиною.

"Мені з дитиною вдалося втекти. Злочинець затриманий о сьомій годині ранку. (...) Зараз я перебуваю в черепно-лицьовому відділенні, у мене перелом щелепи", – сказала потерпіла.

  
Також вона уточнила, що цей поїзд не робить багато зупинок, тому до кінця поїздки зловмисника охороняли. Уже в Києві на них чекали поліцейські і чоловік постраждалої.

Через напад в поїзді Київ – Маріуполь з "Укрзалізниці" звільнять начальника поїзда і ще чотирьох співробітників. Крім того, щоб не допустити подібного в майбутньому, "Укрзалізниця" додатково проінструктувала всіх провідників, а також встановила жорсткий контроль за дотриманням їхніх посадових обов'язків.

Також працівникам "Укрзалізниці" (УЗ) дозволять користуватися газовими балончиками для захисту себе і пасажирів. Крім того, компанія порадиться з керівництвом Міністерства внутрішніх справ (МВС) з стосовно супроводу поїздів співробітниками Національної поліції.
 

"Що стосується спецзасобів, я ініціював це питання. Вважаю, що необхідно мати хоча б газові балончики. Розглядався такий варіант як шокери, він обговорювався досить активно, але не можуть працівники "Укрзалізниці" ними користуватися, тому що такі спецзасоби дозволені тільки поліцейським. А використовувати газовий балончик – це краще, ніж не використовувати нічого взагалі", – розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі "Громадське радіо".


У свою чергу, в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик заявив, що в потяги, ймовірно, повернуть поліцейських.

"Ще раз підкреслюю: для безпеки пасажирів необхідно відновити супровід поїздів співробітниками Національної поліції. Сьогодні (4 серпня. – Ред.) матимемо окрему нарада з керівництвом МВС з цього приводу", – написав Юрик на своїй сторінці в Facebook.
Поділитись

Новини по темі: