19 березня, 2024
Ми в соцмережах

Де відпочити на вихідних: цікаві місця в годині їзди від Житомира

  • 3 серпня, 2020 15:59
Пандемія коронавірусу зруйнувала всі плани на відпустку за кордоном. Однак це хороша нагода влаштувати свою відпустку в Україні і познайомитися із чудовими місцями, які знаходяться недалеко від Житомира.

Мова йде за Радомишль і Коростишів, де можна влаштувати прогулянку замком і пікнік над водою.
 

Замок


Місто Радомишль розташоване за 70 кілометрів від Житомира. Головною фішкою міста є замок із ландшафтним парком.

У замок перетворили млин, який побудували у 1902 році. До того у 17 столітті на місці млина знаходила фабрика, що виготовляла папір. У ній друкували священні тексти для Києво-Печерської Лаври.



Навколо замку є озерця, джерела, також тут ростуть рідкісні рослини. На території можна зустріти і тварин, зокрема: бобрів, річкових видр, водяних щурів. Також тут можна помітити шпаків, лелек і дятлів.



У Радомишльському замку варто прогулятися територією, а також завітати до Музею української домашньої ікони, який налічує понад 5000 предметів християнського мистецтва 17-20 століть з усіх регіонів України. Найліпше у замку приєднатися до екскурсії. Вхідний квиток: дорослі – 150 грн, діти – 70 грн.



У замку в Радомишля можна не лише погуляти - тут можна ще й провести ніч. Так, тут є готель, номери якого прикрашені предметами старожитностей, є ікони 18-19 століть. Так, номери у ньому коштують від 1000 до 3500 за добу.


Кар'єри


Щоб зробити вікенд більш насиченим, варто завітати на Коростишівські кар’єри. Вони розташовані за 40 кілометрів від Радомишля та за 30 кілометрів від Житомирі. Усі оточені сосновими лісами. Так, їх є декілька, і кожний з них відрізняється розміром та рівнем мальовничості.





Сюди приїжджають для того, щоб поплавати, влаштувати пікнік та подихати свіжим повітрям та ароматами хвої. Також на Коростишівських кар'єрах можна активно відпочити: пострибати зі скель і повправлятися у скелелазінні. Для новачків тут працюю інструктори, які навчають основам справи.



Ті, хто любить більш "дикий" відпочинок, можуть взяти із собою намети і зупинитися просто біля кар’єрів. Однак варто запастися їжею, одягом та питною водою.
 
Фото з соцмереж
 

Як доїхати


Найліпшим варіантом для того, щоб дістатися до локацій є власний або орендований автомобіль. Доїхати також можна автобусом з центрального автовокзалу Житомира (Радомишль - 59 грн, Коростишів - 24 грн).
Поділитись

Новини по темі: