26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирський ФК «Полісся» в секретному матчі дав бій «Шахтарю». ФОТО

Житомирський ФК «Полісся» в секретному матчі дав бій «Шахтарю». ФОТО

  • 27 липня, 2020 8:54
26 липня на столичному НСК «Олімпійський» «поліські вовки» провели свій перший спаринг з Чемпіоном України - донецьким «Шахтарем».

Гра проходила в закритому режимі і ніде не транслювалася. Спаринг з житомирянами - один з етапів підготовки гірників до поєдинку 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Вольфсбурга».

Господарі цілком очікувано від перших хвилин володіли ініціативою й відразу взялися створювати моменти біля воріт суперника: Тайсон метрів з 10 пробив у штангу, а обидва постріли здалеку поспіль Марлоса пройшли поруч із ціллю. 

Натомість рахунок відкрили саме гості, коли на 19-й хвилині Дмитро Задерецький головою замкнув навіс зі стандарту. Аби відігратись, «помаранчево-чорним» вистачило 5 хвилин. Марлос розігнав контратаку, з ударом Додо впорався воротар, однак Майкон добив м’яч у сітку – 1:1. Одразу ж «гірники» могли відзначитися ще раз, проте Мораес, уже обігравши кіпера, не влучив у порожні ворота. Наприкінці тайму гарний шанс мав Коваленко, але його удару в ближній кут парирував воротар «Полісся» Медведєв.

У перерві тренер «Шахтаря» Луїш Каштру вніс корективи до складу, випустивши на поле Трубіна, Хочолаву, Бондаря, Тете й Бондаренка. Саме останні двоє створили другий гол «Шахтаря»: бразилець прийняв відмінну діагональ від Тайсона і покотив за спини захисникам житомирян, а Артем Бондаренко у дотик направив м’яч під дальню стійку – 2:1. 

«Гірники» далі тиснули на суперника, й лише сейви голкіпера «Полісся» рятували гостей після пострілів Додо та Тете. Збільшити перевагу вдалося після чергової масової заміни. Євген Коноплянка, вступивши до гри, на 70-й хвилині отримав м’яч на лівому фланзі, зробив кілька кроків у бік воріт і потужним ударом пробив кіпера – 3:1. Слідом Фернандо міг довести справу до розгрому, однак спершу не зумів пробити голкіпера житомирян Сингаївського, а потім парашутом опустив м’яч на поперечину. 

Підсумковий рахунок було оформлено за десять хвилин до кінця матчу: Сіпріано пройшов до лицьової та відпасував до центру штрафного, а Тете з льоту пробив у дев’ятку. 4:1 – «Шахтар» перемагає «Полісся».
 

«Шахтар» (Донецьк) – «Полісся» (Житомир) – 4:1 (1:1)

Голи: 0:1 Задерецький (19), 1:1 Майкон (24), 2:1 Бондаренко (53), 3:1 Коноплянка (70), 4:1 Тете (80)
 

Основні склади


«Шахтар»: Пятов (к), Болбат, Матвієнко, Кривцов, Додо, Маркос Антоніо, Коваленко, Майкон, Тайсон, Марлос, Мораес.

«Полісся»: Медведєв, Швець, Адаменко, Бринько, Галенков, Даудов, Немтінов (к), Власюк, Галенко, Задерецький, Тимошенко.

















ФОТО: ФК «Шахтар»
Поділитись

Новини по темі: