27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі побудують перший в області малий груповий будинок для проживання дітей-сиріт

У Житомирі побудують перший в області малий груповий будинок для проживання дітей-сиріт

  • 21 липня, 2020 17:55
У Житомирі побудуть перший малий груповий будинок, який стане домом для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та для дітей з інвалідністю.

Як стало відомо «Журналу Житомира», будинок планують побудувати на вул. Великій Бердичівській, 70.

Рішення, яким погоджено будівництво зазначеного об’єкта, було прийнято на позачерговій 69 сесії Житомирської міської ради.
 

«В умовах, наближених до сімейних, проживатимуть діти, які з різних причин не влаштовані у сімейні форми виховання. Це середовище для підготовки дитини до самостійного життя та соціалізації в громаді … При цьому пошук сім’ї для дитини, яка проживатиме в малому груповому будинку, продовжуватиметься», - зазначає Ольга Бібла, начальниця служби у справах дітей міської ради.


Земельна ділянка, на якій планують збудувати заклад соціального захисту, належить до комунальної власності Житомирської міської ОТГ і знаходиться у користуванні КП «Лікарня №1», її цільове призначення - для будівництва закладів охорони здоров’я та соціального захисту. Своїм листом Лікарня №1 надала згоду на  розміщення на цій території МГБ.

Наразі триває підготовка необхідних документів для отримання субвенції з державного бюджету на будівництво малого групового будинку. Заклад нового типу, де діти проживатимуть в умовах, наближених до сімейних, буде першим не тільки в нашому місті, а й області.
Поділитись

Новини по темі: