25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • З будівлі Житомирського автодорожнього коледжу демонтують радянський герб з серпом і молотом. ФОТО

З будівлі Житомирського автодорожнього коледжу демонтують радянський герб з серпом і молотом. ФОТО

  • 21 липня, 2020 10:40
21 липня з будівлі Житомирського автодорожнього коледжу почали демонтувати герб з серпом молотом, що знаходився на центральному фасаді закладу. Відповідне рішення про демонтаж було прийнято комісію з гуманітарних питань облради.

Про це в соцмережі повідомила депутат обласної ради Олена Галагуза.
 

"Ідеальний подарунок до дня народження Ольжича: повний демонтаж серпів і молотів із приміщення автодорожнього коледжу. Напередодні комісія з гуманітарних питань облради за моєї ініціативи звернулася до закладу із вимогою дотримуватися декомунізаційного законодавства. Металевий паркан із символами терору та центральна скульптура відтепер будуть такими, як треба. Просто здіймайте вище голову і будете бачити більше", – написала Галагуза у Facebook.






Нагадаємо, будівля автодорожнього коледжу знаходиться на розі вулиць Велика Бердичівська і Театральна. Будівля є пам'яткою архітектури місцевого значення.

На початку 1870 років в будівлі розміщувалися Волинське губернське казначейство і казенна палата. З 1930 року в ній знаходиться Житомирський автодорожній коледж. Під час Другої світової будівля була майже повністю зруйнована, її відбудували у 1950 році.
Поділитись

Новини по темі: