20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Гаряча пора для піротехніків: за тиждень знищено понад 40 снарядів часів Другої світової. ФОТО

Гаряча пора для піротехніків: за тиждень знищено понад 40 снарядів часів Другої світової. ФОТО

  • 20 липня, 2020 16:51
У літній період піротехніки щодня виїжджають у різні куточки Житомирської області для вилучення та знищення боєприпасів часів минулих війн. Так, за минулий тиждень рятувальники ліквідували 42 вибухонебезпечні предмети.

Як повідомили «Журналу Житомира» в Управлінні ДСНС, серед вибухонебезпечних предметів виявили 39 артилерійських снарядів, 2 протитанкові міни та 1 ручна граната. 

Зокрема, 16 липня група піротехнічних робіт побувала у Новоград-Волинському районі. Там у самому райцентрі випадкові перехожі помітили невідомі предмети неподалік пункту прийому металобрухту. Місцеві фахівці ДСНС, яких вони сповістили про знахідку, ідентифікували їх як 2 протитанкові міни часів Другої світової війни. 



Ще три артснаряди в селі Романівка, цього ж району, знайшли місцеві мешканці, коли викопували траншею під фундамент.

Найбільше боєприпасів за минулий тиждень було виявлено у селі Трикопці Коростишівського району. Напередодні на небезпечні відлуння війни натрапили місцеві лісівники під час санітарної рубки лісу. Вони побачили, що у невеликому заглибленні з-під землі стирчать декілька підозрілих металевих предметів. При обстеженні території піротехніки викопали 28 артснарядів калібром 105 міліметрів.



Рятувальники нагадують, якщо ви знайшли невідомий підозрілий предмет – одразу відійдіть на безпечну відстань і телефонуйте за номерами «101» або «102». Опишіть фахівцям місце виявлення та спробуйте його обгородити підручними засобами (палицями, мотузкою, гілками чи шматками матерії тощо). Ні в якому разі не торкайтеся знахідки!
Поділитись

Новини по темі: