25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Відродження «Вимірювача». У Житомирі на території закинутого заводу створять Лабораторію звуку

Відродження «Вимірювача». У Житомирі на території закинутого заводу створять Лабораторію звуку

  • 20 липня, 2020 12:03
В Житомирі планується запуск масштабного проекту ревіталізації заводу Електровимірювач та створення на його базі інноваційного парку "Вимірювач". 

Як стало відомо "Журнал Житомира", першим проектом на базі "Вимірювача" стане Лабораторія звуку. Тема звуку обрана не просто так, адже Електровимірювач має історію потужного виробництва електронних музичних інструментів та зберігає на складах деякі зразки музичних девайсів. 

Лабораторія буде являти собою мультифункціональний простір для роботи зі звуком, музикою, музичним обладнанням. Вона розпочне свою роботу 10-денною саунд-резиденцією V:UNCASE / Вимірювач: розпаковка, яка проходитиме з 30 липня по 9 серпня на території заводу. 


 

“Сьогодні для української електронної сцени характерний пошук особливого звучання, експерименти зі звуком - те, що помічають та постійно відзначають закордонні артисти. Проте, для більшості музикантів імпортні синтезатори за тисячі доларів досі є недоступними. А навчання зі створення різноманітних звукових девайсів на базі Лабораторії при заводі дає можливість артистам формувати надзвичайно цікаве сучасне звучання, розвиваючи власне виробництво синтезаторів та звукових ефектів. Ми віримо, що завдяки цьому може розширюватися звукове різноманіття української електронної сцени” -  говорить Олеся Оникієнко, співкураторка резиденції V:UNCASE. 


Протягом перших днів резиденції учасники Лабораторії звуку будуть створювати звукові генератори, навчатимуться та будуть переймати досвід схемотехніки. Цікавою практикою буде запис навколишніх звуків та саундскейп. Останні два дні резиденції, 8-9 серпня, територія заводу відкриється для відвідувачів з публічною програмою.



На саунд-резиденцію вже подалися кращі українські саунд-артисти, музиканти та інженери, що працюють зі створенням звукових електронних інструментів. 

Організатори впевнені, що вся ця подія може стати справжнім фестивалем, якщо, звісно, карантинні обмеження дозволять це зробити. 

Як повідомлялось, у центрі Житомира на базі закинутих площ підприємства ПАТ "Електровимірювач" планують створити інноваційний парк "Вимірювач". Іншу частину колишнього заводу перетворять на торговий центр.

Поділитись

Новини по темі: