25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі «зебру» перетворили на «вишитий рушник»: поліція не в захваті. ФОТО

У Житомирі «зебру» перетворили на «вишитий рушник»: поліція не в захваті. ФОТО

  • 16 липня, 2020 14:57
  • 1
У Житомирі розфарбували зебру у вигляді вишиванки. Незвичайний пішохідний перехід з'явився на вулиці Святослава Ріхтера поруч з БЦ "Путятинський".

Житомиряни у соцмережі обговорюють "вишитий" перехід: дехто вважає таку ідею цікавою та корисною, є й ті, хто вважає таку розмітку порушенням. 
 

"Такий перехід значно помітніший, два кольори привертають увагу. Може, наші пішоходи навчаться переходити дорогу в призначеному для цього місці", - коментує Наталія Терещук. 

***

"Ідея тупа. Пішохідний перехід має відповідати ПДР та дорожнім стандартам", - пише Артем Олановський. 

***

"Це могло б бути намальовано, хіба що перед входом у РАГС", - коментує Лариса Шанюк. 

***

"В світі вже давно підсилюють увагу водіїв і не лише до пішохідних переходів таким творчим способом. Нарешті і в Житомирі щось схоже. І, до речі, на вишитий весільний рушник стають ногами. Тому не впевнена, що автори ідеї хотіли принизити чи образити українську вишиванку", - пише Аліна Кундіч. 


Представники поліції у коментарі виданню "20 хвилин" повідомили, що розмітку нанесли без погодження.
 

"Спілкувався з працівниками відділу безпеки дорожнього руху, вони в курсі про те, що нанесли таку зебру. Будуть встановлювати всі обставини, і звернуться до міської ради, аби встановити, хто наніс таку дорожню розмітку, адже патрульна поліція погодження не надавала. Вже передбачено законодавством, як має виглядати така розмітка, іншої бути не повинно", - зазначив пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.


За інформацією сайту Times.zt, розмітку нанесли працівники комунального підприємства автомобільних шляхів.
 

"Цей перехід став новацією для того, щоб покращити настрій житомирян і трохи відійти від стандартності. У будівельних нормах прописано, що розмітка повинна бути біло-червоного кольору, трафарет наносити не забороняється там. Тому у розмітці пішоходу білий колір основний, а червоний нанесено трафаретом. Це поки єдиний випадок такого нанесення", - розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.












ФОТО: Times.zt
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Іван Комаровський
17 липня, 2020 10:45:16

Тобто, відсутність розмітки до цього поліція ігнорувала, відсутність острівця безпеки ігнорувала, постійну парковку поруч з переходом ігнорувала, а от зараз вирішили встановити, чому це з ними не погодили? Дарма стільки коштів платників податків на них витрачається.