24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Кіберполіція затримала у Житомирі двох інтернет-аферистів

  • 16 липня, 2020 13:32
Кіберполіцейські спільно з слідчими поліції викрили у Житомирі 19-річного хлопця та 29-річного чоловіка, котрі займалися шахрайством на відомих інтернет-майданчиках. Про це "Журналу Житомира" повідомили у поліції області.
 

"За наявною інформацією, хлопець розміщував фейкові оголошення на інтернет-майданчику про продаж одягу, а після оплати клієнтів змінював сім-карту та зникав із мережі", – інформує поліція.


У поліцейських є підстави стверджувати про його причетність до понад 30 таких кримінальних діянь.

Інший чоловік, 29-річний житель Житомира, розміщував фейкові повідомлення відразу на кількох інтернет-майданчиках про виготовлення альтанок, сходів, вольєрів для домашніх улюбленців та споруд із дерева. Довірливі громадяни перераховували на картку чоловіка десятки тисяч гривень, а вже з наступного дзвінка його телефон був вимкнений.

Під час обшуків у шахраїв були вилучені банківські картки, сім-карти та слоти для них, мобільні телефони, ноутбуки та інше. Нині тривають досудові розслідування за ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафу до 3 років ув’язнення.
Поділитись

Новини по темі: