23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Афера на Житомирщині: чиновники вдруге придбали котли, які були встановлені ще 6 років тому

Афера на Житомирщині: чиновники вдруге придбали котли, які були встановлені ще 6 років тому

  • 14 липня, 2020 18:18
У Житомирській області посадовця райдержадміністрації та директора приватного підприємства підозрюють у розтраті і заволодінні понад 760 тис. грн бюджетних коштів. Про це "Журналу Житомира" розповіли у обласній прокуратурі.
 

"За даними слідства, рішенням сесії Андрушівської районної ради із місцевого бюджету виділено понад 760 тис. грн на закупівлю обладнання для опалювальної системи місцевої школи та його монтажу. Однак, службовою особою райдержадміністрації, за попередньою змовою із переможцем тендерних закупівель - директором приватного підприємства - укладено фіктивний договір на поставку обладнання", - зазначають у відомстві.


За інформацією прокуратури, на підставі підроблених документів із бюджету перераховано понад 760 тис. грн на рахунок підприємства, хоча насправді обладнання не поставлялося. 
 

"Предметом договору попередньо між посадовцем райдержадміністрації та постачальником обумовлено обладнання, яке він монтував ще у 2014 році та з того часу надавав платні послуги з теплопостачання цій школі. До того ж, вартість відповідних котлів на момент підписання фіктивної угоди становила близько 270 тис грн", – повідомляє прокуратура Житомирської області.


Наразі обом фігурантам справи - посадовцю РДА та директору приватного підприємства - повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування проводить Андрушівський відділ поліції.
Поділитись

Новини по темі: