25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • АЗК UPG в Житомирі оприлюднила повний комплект дозвільних документів

АЗК UPG в Житомирі оприлюднила повний комплект дозвільних документів

  • 10 липня, 2020 18:21

Після відкриття нової автозаправної станції UPG на проспекті Незалежності, 29 житомиряни та гості міста спостерігають протестувальників, які перекривають в’їзд до нового АЗK, запевняючи, що об’єкт – незаконний, дозвільні документи у компанії відсутні, а сам комплекс побудовано на відстані всього 10 метрів до житлових будинків, що суперечить законодавству, - повідомляє прес-служба мережі АЗК UPG.

Мережа АЗК UPG надає повний комплект дозвільних документів, який містить:

  • Дозвіл на виконання будівельних робіт
  • Експертний звіт щодо розгляду проектної документації за проектом
  • Сертифікат, що засвідчує відповідність закінченого будівництва об’єкта
  • проектної документації та підтверджує його готовність до експлуатації
  • Ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним


Наголошуємо, що АЗК введений в експлуатацію на підставі Сертифікату ДАБІ, право власності оформлено. Станом на 10.07.2020 року ні договір купівлі-продажу земельної ділянки під АЗК, ні сертифікат, ні право власності не скасовано, і не оскаржується в жодній судовій інстанції.

Що ж стосується критичної відстані до житлового фонду, то згідно з вимогами «Державних санітарних правил планування та забудови населених місць ДСП No173– 96» (п. 5.32), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України №173 від 19.07.1996р., відстань від автозаправних станцій з підземними резервуарами для зберігання рідкого палива до меж ділянок дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, шкіл-інтернатів, лікувально-профілактичних закладів, до стін житлових та інших громадських будівель і споруд, дитячих ігрових майданчиків і місць відпочинку населення має становити 50 м. Дана відстань рахується від розміщення газових модулів та підземних резервуарів для зберігання рідкого палива, а не від торгового приміщення комплексу.

Загальна площа ділянки, що перебуває у власності ТОВ «ЮПІДЖІ», становить 1,1 га. Найближчі житлові забудови до автозаправного комплексу знаходиться в північному напрямку на відстані 53,5 м та 57,7 м від джерел забруднення АЗК, де показники максимальних приземних концентрацій з врахуванням фонового забруднення становить 0,4 долі ГДК, а це означає що об’єкт НЕ може чинити негативний вплив на здоров’я і умови проживання населення.

Зі східної сторони від проектованого АЗК на відстані 50 м розташована одноповерхова будівля супермаркету «ЕКО Маркет», що також відповідає нормативній базі.

Прес-служба мережі АЗК UPG

Поділитись

Новини по темі: