2 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі волонтери власними силами прибирають схили Замкової гори. ВІДЕО

У Житомирі волонтери власними силами прибирають схили Замкової гори. ВІДЕО

  • 7 липня, 2020 12:51
  • 1
У Житомирі волонтери протягом тижня прибирають схили річки Кам'янка на Замковій горі. Організаторка заходу Святозара Батінькова розповіла, що почала прибирати цю територію разом з друзями 30 червня. 

Згодом команда вирішила розмістити оголошення в соцмережах і до прибирання почали долучатися й інші жителі Житомира, передає "Суспільне Житомир".

Житомирянка Людмила Заліщук каже, що вперше прибирати Замкову гору прийшла два роки тому. Тоді така ж команда небайдужих людей розчистила місцевість від сміття, облаштувала клумбу та встановила лавки і табличку з написом "Тут б'ється серце Житомира".
 

"Силами активістів тут були встановлені лавочки та сміттєвий бак. Але, на жаль, житомиряни не цінують того, що роблять для них влада та люди. Це місце прекрасне, тому що тут відкривається чудовий краєвид на сусідні мікрорайони, співають пташки, буде чудова паркова зона", – каже Людмила.

 

Два роки невідомі забрали бак та потрощили лавки і клумбу. Зараз команда волонтерів вже домовилася про те, щоб привезти на Замкову гору ґрунт та залишки граніту для облаштування нової клумби, а з виготовленням лавок допоміг один із житомирських лікарів. 

Також волонтери звернулися до Житомирської міськради з проханням встановити на Замковій горі бак і регулярно вивозити звідти сміття.

10 та 11 липня житомирян запрошують прийти на Замкову гору, аби висадити там квіти. При собі потрібно мати відра та пусті пляшки, а також рослини для висадки.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Kate Kharchenko
7 липня, 2020 14:06:18

Які чудові та інтелигентні люди, великі молодці, щира вам подяка! Добре, що ще залишаються такі свідомі та адекватні жителі у Житомирі