19 березня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині розшукали 83-річну бабусю, яка дві доби блукала лісом. ФОТО

  • 7 липня, 2020 8:49
На Житомирщині 83-річна пенсіонерка пішла до лісу по ягоди і заблукала. Поки її телефон працював родичі і сусіди намагались самотужки вивести бабусю з лісу. Пошуки тривали фактично дві доби. Врешті бабусю знайшли виснаженою, але живою.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у поліції Житомирської області.

За словами рідних, у суботу, 4 липня, бабуся пішла з села Карвинівка у ліс збирати ягоди і трави. За деякий час вона зателефонувала доньці, сказавши, що збилася зі шляху і не може вийти на потрібну дорогу. Родичі до вечора тримали з нею зв'язок і намагались самотужки зустріти її у домовлених місцях або по орієнтирах вивести з лісу. Однак, згодом телефон у неї вимкнувся.
 

"Ми розуміли усі ризики, пов’язані з поважним віком розшукуваної, тому невідкладно зібрали необхідні сили і засоби для пошуків бабусі. Ліс і околиці оглядали спільно з місцевою громадою та лісовою охороною. Завдяки окремим вжитим заходам ми припускали, що станом на ранок 5 липня розшукувана ще перебуває у лісі. Однак конкретних результатів і підтверджень не мали. У неділю разом з пошуковими групами працювали кінологи із службовими собаками. Рідні жінки допускали, що вона могла вийти у якесь із довколишніх сіл", - розповів начальник Романівського ВП ГУНП Микола Більський. 


Пошуки не припинялись і зранку 6 липня. Разом з громадою поліцейські прочісувати лісову місцину, аби мати змогу оглянути кожен кущ, гущавину, канаву абощо. Окрім службових технічних засобів, залучений до пошуків доброволець, житель райцентру, запропонував використовувати власний дрон для допомоги у дослідженні територій з висоти.

Близько 15.30 одна з пошукових груп побачила постать літньої людини, яка стояла посеред польової дороги між селами. Це і виявилась розшукувана пенсіонерка. Бабуся була виснажена, але жива. Її напоїли водою і передали медикам.

Нині жінка перебуває під наглядом лікарів і під опікою рідних. Її життю нічого не загрожує.







Поділитись

Новини по темі: