19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Екологи вимагають призупинити роботу водоканалу 25-тисячного міста на Житомирщині

  • 26 червня, 2020 13:18
Державна екологічна інспекція готує позов до суду щодо призупинення діяльності водоканалу міста Коростишів. Про це повідомляється на сторінці Державної екологічної інспекції Поліського округу у Facebook.

Зазначається, що у лютому 2020 року було проведено позапланову перевірку підприємства і виявлено численні порушення.
 

"Очисні споруди каналізації утримуються в неналежному стані та перебувають в напівзруйнованому стані. Не розроблені, незатверджені правила приймання та скиду стічних вод до системи каналізації м. Коростишів. Здійснюється скид зворотних вод з перевищення нормативів ГДС передбаченим дозволом на спеціальне водокористування", – пояснюють екологи.


За повідомленням екологічної інспекції, всього з 18 порушень, які внесли у припис, станом на 19 червня виправили лише 1.

"Державною екологічною інспекцією Поліського Округу готується позов до суду, щодо тимчасової заборони (зупинення) скидів до водного об’єкта зворотних вод з очисних споруд каналізації з перевищенням встановлених нормативів ГДС Коростишівським міським комунальним підприємством "Водоканал". Також, в зв’язку з тим що в діях посадових осіб комунального підприємства вбачаються ознаки кримінального правопорушення, Інспекція звернулась до Слідчого управління Національної поліції в Житомирській області", – інформують екологи.
Поділитись

Новини по темі: