26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Уряд призначив нового міністра освіти, якого критикували за плагіат і дорогі автівки

Уряд призначив нового міністра освіти, якого критикували за плагіат і дорогі автівки

  • 25 червня, 2020 16:07
Ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета призначили виконувачем обов'язків міністра освіти і науки України.

Про це повідомив на засіданні уряду в четвер прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Лівий берег".
 

Що відомо про нового міністра


Сергій Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Керує Чернігівським національним технологічним університетом із 2010 року. У 2013 році ексміністр освіти й науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення "Заслужений діяч науки й техніки України".

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів". Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича. У 2015 році знову намагався потрапити до Чернігівської облради від партії БПП, але безуспішно.
 

Скандали


Через добу після появи інформації про кандидатуру Шкарлета на сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях опублікували інформацію про плагіат у монографії в співавторстві ректора Чернігівського НТУ й кандидата в міністри освіти Сергія Шкарлета.

Автор статті стверджує, що в монографії використовувалися цілі блоки тексту, який був опублікований три роки раніше. При цьому посилань у роботі Шкарлета на цю наукову працю немає.

Колишня міністр освіти Новосад заявила, що Шкарлет купив позашляховик VW Amarok за гроші, які могли піти на доплати викладачам.
 

Призначення


Під час зустрічі з журналістами 6 червня Володимир Зеленський пояснив, як ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет став кандидатом на посаду міністра освіти і науки. 

За словами президента, після відмови від призначення глави профільного комітету Верховної Ради Сергія Бабака й ексміністра освіти й науки Анни Новосад почалися пошуки інших кандидатів. Кандидатура Шкарлета спливла на зустрічі з ректорами вузів 2 червня.

Профільний комітет Верховної Ради відмовився підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

Поділитись

Новини по темі: