19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині декілька років незаконно добували граніт: збитки десятки мільйонів гривень. ФОТО

На Житомирщині декілька років незаконно добували граніт: збитки десятки мільйонів гривень. ФОТО

  • 24 червня, 2020 15:56

У Коростишівському районі Житомирської області декілька років незаконно видобували граніт. Організувала нелегальний видобуток група іноземців із однієї з країн Закавказзя.

Про це 24 червня повідомила пресгрупа УСБ України в Житомирській області.
 

"Зловмисники за готівку скуповували незаконно видобутий гранітний камінь на кар’єрах у Коростишівському районі Житомирщини. За попередньою інформацією, серед постачальників незаконного граніту є підприємство державної форми власності. Його працівники здійснювали видобуток каменю на ділянці, на яку не було дозвільної документації", – інформує Служба безпеки України.


За оперативною інформацією, технологічну обробку граніту здійснювали у легальних каменеобробних цехах. Для легалізації продукції та формування пакету митних документів для її подальшого вивезення за кордон організатори оформили на "своїх" брокерів декілька ФОП-ів. Вони займалися митним і логістичним супроводженням експорту граніту.
 

"За останні декілька років ділки реалізували продукції на більше ніж 85 мільйонів гривень, у той час як за документами – лише на 14 мільйонів", – додають в СБУ.


Під час обшуків на території каменедобувних підприємств і виробництв, в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили документальні матеріали із доказами проведення оборудки. Також на виїзді з одного із кар’єрів затримано незаконний вантаж із брилами граніту.

Поділитись

Новини по темі: