28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вбивство військових у Житомирській області. Поліція повідомила, що стрілець був тверезим і усвідомлював свої дії

Вбивство військових у Житомирській області. Поліція повідомила, що стрілець був тверезим і усвідомлював свої дії

  • 23 червня, 2020 12:42
Власник ставка у Житомирській області Анатолій Захаренко, який розстріляв сімох ветеранів АТО, на момент скоєння злочину був тверезим. Про це 23 червня під час брифінгу розповів начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області Юрій Олійник.
 

"Відповідно до довідки лікаря-нарколога від 22.05.2020 у крові підозрюваного алкоголю не виявлено. Крім цього, у рамках кримінального провадження було призначено комісійну судову психолого-психіатричну експертизу підозрюваному та на даний час отримано висновок експерта. Відповідно до висновку фахівців підозрюваний міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними і нині. За своїм психічним станом чоловік не потребує застосування будь-яких примусових заходів медичного характеру", – повідомив начальник поліції Житомирщини.


Також Олійник зазначив, що слідчі у ході подальшого досудового розслідування працюють над кількома версіями для встановлення об’єктивних причин конфлікту. 



Водночас, через тривалі судові експертизи планується продовження строків досудового розслідування та відповідно продовження строків запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному.

Як повідомляв "Журнал Житомира", на Житомирщині у ніч проти 22 травня чоловік з рушниці розстріляв компанію друзів, яка приїхала до нього на відпочинок. За фактом масового вбивства затримали 58-річного Анатолія Захаренка. Йому вже оголосили підозру в умисному вбивстві. Всі загиблі – або ветерани війни, або чинні військовослужбовці Нацгвардії. 26 травня загиблих нацгвардійців поховали на Лісовому кладовищі в Києві.
Поділитись

Новини по темі: