20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомир приїхали нові білоруські тролейбуси з кондиціонером. ВІДЕО

У Житомир приїхали нові білоруські тролейбуси з кондиціонером. ВІДЕО

  • 19 червня, 2020 13:42
  • 1

Вранці 19 червня до Житомира прибули два перших білоруських тролейбуси. Наразі вони знаходяться на території трамвайно-тролейбусного управління. За словами заступника начальника ТТУ Сергія Лазарєва, ці тролейбуси якісно відрізняються від рухомого складу, який зараз є в розпорядженні підприємства.

«Я б сказав, що це тролейбуси з підвищеною комфортністю, це тролейбуси з низькою, як ви вже помітили, підлогою, вони обладнані відкидним трапом для того, щоб інвалідна коляска могла заїхати в салон. В тролейбусі є кондиціонер, хороший обігрів», - розповідає заступник начальника ЖТТУ Сергій Лазарєв, передає Житомир інфо.

Крім того, сучасні тролейбуси оснащені бортовим комп'ютером, що дозволить полегшити пошук несправностей і взагалі всю діагностику, вони будуть більш зручні в обслуговуванні.

«У цих тролейбусах також застосовується електронний блок керування двигуном на високовольтних JBT транзисторах. Це знову ж підвищує комфорт тролейбуса і зменшує витрату електроенергії, орієнтовно до 30%. Крім того тролейбус обладнаний системою рекуперації: в двох словах, не вдаючись у технічні подробиці - при гальмуванні тролейбус буде віддавати електроенергію в тролейбусну мережу. Це основні технічні особливості», - розповідає Лазарєв.

Нові одиниці транспорту можуть вже найближчим часом з'явитись на маршрутах.

«Ви знаєте, що перша партія - це п'ять тролейбусів. Ми чекаємо ще один тролейбус завтра, один тролейбус у неділю і один тролейбус протягом понеділка. Після цього буде організоване приймання та пуско-налагоджувальні роботи. Для цього будуть приїжджати наші консультанти з Києва та інженер з технагляду. Ці тролейбуси будуть комплексно прийняті, а також будуть підписані необхідні акти, - розповів Сергій Лазарєв.

«Це те, що стосується технічної частини. Після цього почнеться організація, а саме: ми будемо викликати представників електротранспорту для сертифікації, тому що вони ще не сертифіковані, і поки вони не отримають сертифікатів, вони не зможуть виїжджати на лінію. На підставі сертифікації буде виданий техпаспорт, вони будуть застраховані і вони зможуть виїжджати на лінію. Орієнтовно, я думаю, ця партія з перших п'яти тролейбусів до кінця цього місяця вже зможе працювати на лінії. Звичайно ж, якщо не втрутяться якісь коронавіруси, пандемія, що не буде посилений карантин, то я думаю, що до кінця місяця, ці тролейбуси вийдуть на лінію», - розповів Сергій Лазарєв.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів.

12 грудня 2018 року під час звітування про результати роботи за рік Житомирського міського голови Сергій Сухомлин казав, що у 2019 році в рамках проєкту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР. Проте місто не отримає усі 50 одиниць техніки у 2019-му.

Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року.
 


У Житомир приїхали нові білоруські тролейбуси з кондиціонером
 


У Житомир приїхали нові білоруські тролейбуси з кондиціонером
 


У Житомир приїхали нові білоруські тролейбуси з кондиціонером
 

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Григорій Шадура
21 червня, 2020 15:09:13

Дайте вгадаю: будуть пустими ганяти кожні п'ять хвилин по маршруту 1 - радувати око чиновникам з міськради. І не дай Бог їм перейти дорогу 110 маршруту - зразу підуть на брухт