29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Спростування інформації про «спотворенні результати ПЛР-тестів на Covid-19 на Житомирщині»

Спростування інформації про «спотворенні результати ПЛР-тестів на Covid-19 на Житомирщині»

  • 18 червня, 2020 21:06
Фахівці ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» вважають, що інформація від громадянки Ольги Сиваченко, яка скаржиться на спотворення результатів ПЛР-тестів на Covid-19, є лише припущенням, а сама стаття носить упереджений та провокативний характер.

Публікуємо звернення колектива ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» без скорочень і правок.
 


На сайті «Журнал Житомира» 18 червня 2020 року о 02:25:15 з’явилась інформація під заголовком: «Житомиряни просять прокуратуру перевірити ПЛР-тести на Covid-19: показують помилкові результати».

На думку фахівців ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» вказана інформація носить упереджений та провокативний характер, оскільки надані дані в статті не відповідають дійсності.

Представлений в статті витяг з посилання на сторінку у Фейсбук громадянки, яка захворіла на коронавірусну хворобу СOVІD-19 є лише припущенням самої захворілої щодо відсутності у неї хвороби.

Відповідно до представлених листків непрацездатності, що оприлюднені в повідомленні у записах лікаря, який надавав медичну допомогу хворій громадянці встановлено діагноз «Двобічна пневмонія, обумовлена СOVІD-19».

Щодо проведення вірусологічних досліджень в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»: відповідно до наявних направлень на лабораторне тестування та результатів досліджень вказана громадянка 4 рази обстежувалась на СOVІD-19 впродовж 13.04.20р.-15.05.2020р.

Результати досліджень були видані лікарю, який направляв матеріал на дослідження, на 3 добу після отримання біопроби (в представленому на сайті документі «Результат досліджень» є тому підтвердження). Вказаній громадянці дослідження проводились реагентами виробництва Корея та Китай, тому згадка про реагенти українського виробника («продукція компанії "Укргентех"») недоречна та навмисно «прив’язана» до цієї ситуації.

Крім того, негативний результат досліджень методом ІФА, який було проведено громадянкою в приватному закладі на Волині також не відміняє діагноз, який був встановлений лікарями м. Житомира, а є лише здогадкою самої перехворілої. Незрозуміло, хто ж жінці встановив діагноз «типова пневмонія» (зі статті дослівно «Пізніше виявилося, що мешканка міста хворіла не коронавірусом, а типовою пневмонією»).

Звертаємось до громадянки, матеріали якої використані у статті, та пропонуємо отримати професійну інформацію та консультацію щодо стану здоров’я та перенесену хворобу у сімейного лікаря та лікаря-епідеміолога і для уточнення провести додаткові обстеження у лабораторії ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Просимо у подальшому висвітлення ситуації по СOVІD-19 проводити об’єктивно з урахуванням думки фахівців у даній сфері, а не «висмикування» певної інформації та інтерпретації її у власних цілях з метою дискредитації не лише роботи установи та її керівництва, а і всіх медичних працівників, які в такий нелегкий час сумлінно виконують свої професійні обов’язки.

Зважаючи на вищевикладені факти просимо опублікувати наше звернення на Вашому сайті.

Колектив ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Поділитись

Новини по темі: