29 березня, 2024
Ми в соцмережах

До 31 липня. В Україні знову продовжили карантин

  • 17 червня, 2020 14:54

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні прийняв рішення про продовження карантину до 31 липня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В першу чергу він повідомив, що тільки за останній тиждень 4 853 людини захворіли COVID-19. За його словами, це найбільша кількість за час пандемії. Прем'єр нарікає, що українці прийняли ослаблення карантину за його скасування, що спричинило сумні результати.

"З огляду на зростання кількості коронахворих, ми продовжимо дію адаптивного карантину до 31 липня цього року", – сказав він.


Також Шмигаль зазначив, що будуть розглянуті пропозиції Міністерства охорони здоров'я за оновленим підходом до адаптивного карантину, який передбачає посилення карантину в окремих регіонах, але за умови, якщо цього вимагатиме ситуація.

Відзначимо, що в Україні 22 Червня закінчується строк дії карантину. У зв'язку з різким зростанням захворюваності COVID-19 влада задумалася над поверненням деяких обмежень. Так, наприклад, днями Денис Шмигаль пригрозив посилити покарання для тих, хто не носить маски. За його словами, питання носіння масок на вулиці можуть переглянути, а ось в приміщеннях і транспорті масочний режим обов'язковий.

У свою чергу головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко озвучив нові розпорядження по карантину через погіршення епідемічної ситуації в країні. Він повідомив, що нові рішення були прийняті за підсумками засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Поділитись

Новини по темі: