29 березня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині розповіли про процес відновлення лісу після весняних пожеж

  • 16 червня, 2020 9:29
В Житомирській області показали як проходить відновлення лісу після тривалих лісових пожеж протягом весняного періоду. Про це у своєму Facebook написав Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький, передає УНН.
 
“Ліквідовуємо наслідки весняних лісових пожеж на Житомирщині. На ділянках лісу, які не зазнали великих пошкоджень, вже висадили понад 360 тисяч нових саджанців дерев”, — повідомив Заблоцький.
 
Він додав, що наразі проводить очищення тих ділянок, де можливо згодом відновити насадження. “Ділянки, де діє заборона на проведення будь-яких заходів через можливе радіаційне забруднення, не обробляються”, — зазначив він, та уточнив, що мова йде про Овруцький та Народницький спецлісгоспи. “Там не проводилось і не планується жодних робіт. Це так звані закриті квартали, які мають такий статус вже понад 30 років”, — пояснив очільник відомства.
 
“Стосовно деревини, яка може бути ліквідною. Зараз над цим працює 165 лісозаготівельних бригад, які вже заготовили понад 54 тис. кубометрів деревини. Понад 30 тис. кубометрів вже реалізовано через електронні аукціони”, — написав Заблоцький.
 
Він додав, що на осінь готується другий етап масштабного відновлення постраждалих від пожеж лісів.
 
Нагадаємо, масштабна лісова пожежа розпочалась в першій половині квітня на території Житомирщини та Чорнобильської зони відчуження. Вогонь поширився на десятки га, а пожежникам не вдавалось загасити пожежу протягом місяця.
Поділитись

Новини по темі: