23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Унікальна поліська природа: на півночі Житомирської області може з'явитися ще один заповідник

  • 11 червня, 2020 15:57
На півночі Житомирської області в межах Овруцького району пропонують створити національний природний парк "Словечансько-Овруцький кряж". Про це 11 червня повідомила пресслужба Житомирської облдержадмністрації.

"Українське товариство охорони птахів направило клопотання до Міністерства енергетики та захисту довкілля України щодо створення національного природного парку загальною площею 78132,3 га в Овруцькому районі. На думку дослідників, саме на території Словечансько-Овруцького кряжу ще збережена унікальна поліська природа, яка характеризується високою природоохоронною, науковою та історико-культурною цінністю. Там присутні рідкісні види рослин, велика кількість фітоценозів занесена до Зеленої книги України", – говорять в ОДА.

Також зазначається, що на території пропонованого парку збережені рідкісні ліси і мешкає близько 40 видів тварин, занесених до Червоної книги України.
 

"Обласна влада та Міністерство енергетики та захисту довкілля України підтримують пропозицію щодо створення національного природного парку "Словечансько-Овруцький кряж". Адже це питання збереження природних середовищ Полісся. Унікальні місцини Житомирщини мають бути збереженими та знаними в Україні. Звичайно, що такий заповідник може стати туристичною родзинкою області", – сказав Віктор Градівський, заступник голови ОДА.


Нагадаємо, на території Житомирщини є два заповідники: Поліський природний заповідник та природний заповідник "Древлянський".
Поділитись

Новини по темі: